Image Image Image Image Image

16

Jun

Nicoletta Charalambous-Elias Antoniades: Interview

  • By admin

Συνέντευξη της Νικολέττας Χαραλάμπους και του Ηλία Αντωνιάδη στην Οικονομική Καθημερινή

Τη θέση ότι σε μία κρίση δεν πρέπει απλώς να φαίνεσαι δυνατός, αλλά και να είσαι, διατυπώνει στο ΔΕΚΑ στα ΔΕΚΑ η Managingand Creative Director – Orb Communications Νικολέττα Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι στην περίοδο της πανδημίας οι εταιρείες δεν επέδειξαν εσωστρέφεια και συντηρητική διάθεση, αλλά παρέμειναν δίπλα στους πελάτες τους. Εξάλλου, ο General Manager της ίδιας εταιρείας Ηλίας Αντωνιάδης τόνισε ότι οι επιχειρήσεις και ο τομέας της επικοινωνίας και διαφήμισης οφείλουν όχι απλώς να κάνουν ένα βήμα παρακάτω, αλλά να προσφέρουν λύσεις που θα ανταποκρίνονται στη νέα επιχειρηματική πραγματικότητα.

1. Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις «ζεστούς» τους διαφημιζόμενους στην πανδημία για να συνεχίσουν να επικοινωνούν τα μηνύματά τους;

Νικολέττα Χαραλάμπους: Ζούμε σε ένα περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς. Είναι συνεπώς ακόμη πιο αναγκαίο να μελετούμε και να ενημερωνόμαστε συνεχώς για όλες τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην εγχώρια αλλά και την παγκόσμια αγορά, προσφέροντας λύσεις και απαντήσεις στα διλήμματα των πελατών μας. Παραμένουμε συνοδοιπόροι των πελατών μας σε κάθε δύσκολη περίοδο. Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι και δημιουργικοί για αυτούς υιοθετώντας επικοινωνιακές προσεγγίσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, αλλά και σε προκλήσεις που ενδεχομένως να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

2. Οι επιδοτήσεις των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση πιστεύετε ότι έπιασαν τόπο; Αν ναι, σε ποιο βαθμό;

Ηλίας Αντωνιάδης: Σίγουρα η παροχή οικονομικής στήριξης από το κράτος βοήθησε τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του προσωπικού τους, καταβάλλοντας μέρος των μισθών και άλλα ωφελήματα. Ωστόσο, η στήριξη προς τις ίδιες τις εταιρείες ήταν περιορισμένη και λόγω μείωσης του κύκλου εργασιών τους αρκετές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά πρόβλημα βιωσιμότητας.
Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και δυστυχώς οι πραγματικές συνέπειες της πανδημίας ακόμη δεν έχουν διαφανεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ